מתכון

מומו – כיסנים נפאליים

דצמבר 2015
מומו -  כיסנים נפאליים
מומו - כיסנים נפאליים

כך תכינו בבית את הכיסנים הנפאליים המפורסמים. אתם מחליטים איזה בשר נכנס לתוך המלית

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח ומלח בקערה. מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים לבצק. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך. יוצרים כדור, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-20 דקות.

ממלאים ומאדים

2

מערבבים היטב את חומרי המלית.

3

מרדדים את הבצק, וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס. שמים כף מן המלית במרכז כל עיגול, מקפלים לשניים ואוספים את הקצוות, מורחים את הקצוות במים את הקצוות ומהדקים אותם היטב.

מאדים את הכיסנים בכלי אידוי מבמבוק, או באמצעות שושנת אידוי, או במכשיר מאולתר

4

בסיר גדול ומלא עד חציו במים מציבים קופסת שימורים, ועליה סיר קטן, ובו הכיסנים. מכסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומאדים כ-10 דקות. מגישים עם רוטב עגבניות מבושל.