מתכון

מון טורט

מרץ 2016
3 דירוגים
מון טורט. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
מון טורט. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

כאן הלכתי צעד נוסף קדימה וויתרתי כליל על הקמח. את מקומו תופסים אבקת סוכר, גרגרי פרג, חלמונים לרוב ואגוזי לוז

בצק טורט הוא בעצם עוגה בחושה שעלתה כיתה, והוא מתבסס על המון חלבונים מוקצפים, שמעניקים לעוגה מרקם לעיס, כמעט כמו מרנג. כאן הלכתי צעד נוסף קדימה וויתרתי כליל על הקמח. את מקומו תופסים אבקת סוכר, גרגרי פרג טרי, חלמונים לרוב ואגוזי לוז. העוגה הזו צפויה להיות להיט היסטרי בפסח הקרוב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטורט פרג:

לציפוי הפטל:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-165 מעלות. משמנים את התבניות במעט חמאה מומסת ומקמחים קלות.

מכינים את העוגה:

2

מערבלים חמאה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם חלק, ומערבבים פנימה אבקת סוכר. מוסיפים חלמונים בהדרגה עד שהם נטמעים בתערובת. מדי פעם עוצרים ו”מקלפים” את השאריות מהדפנות. מוסיפים פרג, אגוזי לוז וקינמון ומערבלים עד שהם נטמעים בתערובת.

3

מקציפים חלבונים וסוכר בקערת מיקסר נקייה לקצף יציב אך לא נוקשה מדי. מקפלים את הקצף לתערובת החמאה ויוצקים לתבניות עד שלושה רבעים מגובהן. מחליקים את פני העוגה בעזרת גב כף טבולה במים.

4

אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה יציבה אך לא יבשה ועוברת את “מבחן הסכין”.

5

מצננים כ-20 דקות והופכים את התבניות. משחררים בעדינות את העוגות ומצננים לגמרי. מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.

מצפים את העוגה:

6

מביאים לרתיחה את כל החומרים על להבה קטנה תוך כדי ערבוב.

7

מניחים את העוגה על רשת, ומורחים את הציפוי בעודו חם בעזרת מברשת. כדאי להגיש בטמפרטורת החדר עם שמנת מוקצפת לא מתוקה.