מתכון

מוסקה בדבש וראס אל-חנות

מרץ 2020
8 דירוגים
מוסקה עם דבש וראס אל-חנות של שף אסף שטרן. צילום: אסף שטרן
מוסקה עם דבש וראס אל-חנות של שף אסף שטרן. צילום: אסף שטרן

שפים מבשלים בבית: אסף שטרן (מגרב) מכין מוסקה עסיסית ונטולת קמח

שימו לב לסדר ההכנה: קודם מסדרים את שכבות החצילים והבשר, ומכינים את רוטב הפרמזן רק ברגע האחרון, כיוון שהוא מסמיך ומתמצק אם הוא מתקרר. 

החומרים לתבנית מלבנית 20X30 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשכבת החצילים

לתערובת הבשר

לרוטב פרמזן

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

צולים חצילים

1

מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומערבבים דבש עם 1 כף מים לדילול. מסדרים פרוסות חציל בתבנית. מזלפים מעליהן שמן זית, מפזרים מלח וצולים בתנור 20-15 דקות עד שהן מעט מזהיבות. מוציאים את פרוסות החצילים מהתנור ומברישים אותן בתערובת הדבש והמים. משאירים את התנור דולק.

מכינים מלית בשר

2

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל מעל להבה בינונית כ-10 דקות להשחמה. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה. מוסיפים לקערה את יתר מרכיבי תערובת הבשר ומערבבים.

מרכיבים את המוסקה

3

מסדרים מחצית מפרוסות החציל הקלוי בשכבה אחידה בתבנית בגודל 20X30, מפזרים מעל את תערובת הבשר בשכבה אחידה ומכסים בשכבה נוספת של חצילים.

מכינים את רוטב הפרמזן ואופים

4

מביאים שמנת, חמאה ופרמזן לרתיחה בסיר קטן. מבשלים 5 דקות תוך טריפה תמידית עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. מסירים מהאש, מוסיפים מלח וראס אל-חנות ומערבבים. יוצקים את הרוטב על המוסקה. מעבירים את התבנית לתנור ואופים את המוסקה כ-40 דקות עד שהחלק העליון משחים מעט.