מתכון

מוסקה

7 דירוגים
מוסקה. צילום: shutterstock
מוסקה. צילום: shutterstock

היוונים מטגנים את פרוסות החצילים בטיגון עמוק עד שהן שחומות ופריכות, אבל אפשר גם לאפות בתנור

אם נרתעים מהטיגון אפשר לאפות את פרוסות החציל: מחממים תנור ל- 180 מעלות, מברישים את החצילים במעט שמן ומפזרים מעט מלח וסוכר. אופים 30 דקות עד שהחצילים מזהיבים.

תבנית פיירקס בגודל 20×30 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לציפוי בשאמל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים פרוסות חצילים כ-5 דקות עד להזהבה. מניחים על נייר סופג.

מכינים את המלית

2

מערבבים את כל החומרים מלבד פירורי לחם. אם התערובת רטובה מוסיפים פירורים (התערובת צריכה להיות יציבה אבל לא סמיכה מדי).

מכינים את ציפוי הבשאמל

3

ממיסים חמאה או מרגרינה בסיר, מוסיפים קמח ומערבבים עד שמתקבלת רביכה סמיכה. יוצקים חלב או מים תוך כדי ערבוב מתמיד וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתאחדת ומסמיכה. מסירים מהכיריים. מתבלים, מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

מרכיבים את המוסקה ואופים

5

מניחים מחצית מפרוסות החצילים בתחתית התבנית בשכבה אחידה. משטחים עליהן את תערובת הבשר ומכסים בפרוסות החציל הנותרות. יוצקים מעל את הבשאמל.

6

אופים כ-45 דקות או עד שהמוסקה יציבה.