מתכון

מוס שוקולד קלאסי

דצמבר 2015
13 דירוגים
מוס שוקולד קלאסי. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
מוס שוקולד קלאסי. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

מוס שוקולד קלאסי במרקם אוורירי ומתיקות מתונה

כמו שמלה שחורה קטנה ושרשרת פנינים, כך גם מוס שוקולד אמיתי אף פעם לא יוצא מהאופנה. כל מה שצריך זה מתכון בסיסי טוב וקצת שאר רוח.מבוסס רק על ביצים, כך שמתאים לקטגוריה של קינוחי פרווה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

ממיסים שוקולד ומים ומצננים 3-2 דקות.

2

טורפים קלות חלמונים ומוסיפים לשוקולד המומס תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מקציפים חלבונים במהירות בינונית. כאשר מתחיל להיווצר קצף, מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים אבקת סוכר בהדרגה. לאחר שכל הסוכר נטמע, מגבירים את מהירות ההקצפה בהדרגה עד למהירות הגבוהה ביותר. מקציפים כ-5 דקות עד למרקם רך וקטיפתי, יציב אך לא יבש.

4

מערבבים 1/4 מקצף החלבונים אל תוך השוקולד. מקפלים בעדינות את שאר הקצף. מעבירים לכד ומוזגים את המוס לכלי הגשה. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות או עד שהמוס מתייצב. שומרים במקרר עד יומיים או מקפיאים.