מתכון

מוס שוקולד, תפוז, שעועית אזוקי ולוז

ינואר 2021
מוס שוקולד, תפוז, שעועית אזוקי ולוז של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
מוס שוקולד, תפוז, שעועית אזוקי ולוז של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

הדבר האחרון העולה על הדעת לגבי הקרם הזה הוא שהוא עשוי משעועית. ביום הצילומים כל הכמות שהכנתי חוסלה תוך דקות

המרקם שלו זהה למרקם של קרם ערמונים והוא כל כך טעים שקשה להפסיק לאכול ממנו. אפשר להגיש עם קרוטוני שאור מתובלים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים שעועית בשפע מים למשך 12 שעות, באמצע הדרך מסננים ומחליפים את המים. בתום ההשריה שוב שוטפים את השעועית ומסננים.

2

מעבירים את השעועית לסיר גבוה, מוסיפים מים לכיסוי ועוד 5 ס"מ מים מעל ומבשלים כ-40 דקות או עד שהיא מתרככת. מסננים ומצננים בצד 10 דקות.

3

מחממים תנור ל-160 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מעבירים את האגוזים לתבנית וקולים אותם בתנור החם 10 דקות, עד שהם מעלים ניחוח. מוציאים ושומרים בצד.

4

טוחנים תמרים וחלב שקדים בבלנדר או במעבד מזון עד שהתמרים נמסים כמעט לגמרי לתוך החלב. מוסיפים שעועית אזוקי, 1/2 כוס מאגוזי הלוז הקלויים (1/2 שומרים להגשה), מלח ים, ליקר, תמצית וניל, קליפת תפוז, חמאת קקאו, אבקת קקאו וסירופ מייפל וטוחנים לקרם חלק מאוד במרקם המזכיר חומוס. אם הקרם סמיך מדי מוסיפים מעט חלב שקדים או מים. מדי פעם עוצרים את פעולת הבלנדר, מערבבים את המחית, מסירים מחית שנדבקה לדפנות וממשיכים לטחון. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

5

מורחים את הקרם על צלחת הגשה, מפזרים קרוטונים ואגוזי לוז ומזלפים שמן זית.