מתכון

מחבת מסבחה חצילים

מנה ים תיכונית מלאת מרקמים, שכיף להגיש למרכז השולחן ולאכול תוך כדי ניגוב

13,726 בשלנים התעניינו במתכון זה
מחבת מסבחה חצילים. צילום: דניאל לילה
מחבת מסבחה חצילים. צילום: דניאל לילה

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

להגשה:

אופן ההכנה

1

קולים חציל על גריל פחמים או על להבה גלויה 8 דקות עד שהקליפה חרוכה מכל הצדדים. מסלקים את הקליפה וקוצצים גס את בשר החציל או מפרידים אותו לחוטים.

2

מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים את החציל הקלוי כדקה רק עד שהוא מתחמם. מוסיפים את יתר החומרים ומחממים יחד עוד 2 דקות להטמעת התיבול.

3

יוצקים טחינה ומגישים עם הרבה לחם לניגוב.

מתכון על הדרך שום קונפי

שמים 30 שיני שום בסיר קטן עם שמן זית לכיסוי, כף חרדל גרגרים, כפית מלח, 10 גבעולי תימין ומעט סוכר. מבשלים כשעה-שעה וחצי על להבה נמוכה עד שהשום רך מאוד. מעבירים לצנצנת, מכסים בשמן זית ושומרים במקרר.