מתכון

מחבת פירות ים

1 דירוגים
מחבת פירות ים של של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דניאל לילה
מחבת פירות ים של של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דניאל לילה

סלט חם של פירות ים, ששומר על הרעננות שלו בזכות טעמים ים תיכוניים נפלאים של אניס, עגבניות, שום וקלמטה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט עגבניות חם

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים סלט עגבניות חם

1

מטגנים שאלוט ושום במחבת חמה עם 2 כפות שמן זית 4 דקות עד לשקיפות. מוסיפים עגבניות, זיתים, צנוברים, טרגון וזוטא ומתבלים במלח ופלפל. מקפיצים 3 דקות על להבה גבוהה בלי לבשל ממש או למעוך את העגבניות, אלא רק כדי לחבר את הטעמים.

מכינים את פירות הים ומרכיבים את המנה

2

מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים בו חצאי סרטנים דקה על להבה גבוהה. מכסים את הסיר ומאדים כ-2 דקות עד שהסרטנים מחליפים צבעם לכתום. מוסיפים שוט של פסטיס או עראק ומכבים את האש.

3

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית. מתבלים שרימפס וקלמארי במלח ופלפל וצורבים 20 שניות מכל צד. מוסיפים את סלט העגבניות החם ואת הסרטנים המבושלים ומערבבים יחד לחימום וחיבור.

4

מוסיפים כוסברה ומגישים בתוך ג’בטה או בתוך המחבת עם לחם לניגוב.