מתכון

מחית פלפלים

מחית פלפלים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מחית פלפלים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

גיוונים

  • מחית פלפלים חריפה: קולים גם 3 פלפלים חריפים, קולפים ומנקים ומרסקים יחד.
  • מחית פלפלים איטלקית: מתבלים כוס מחית פלפלים בשן שום כתושה וכף עשבי תיבול קצוצים כמו תימין ובזיליקום כבר בשלב הריסוק. זה טעים, אבל עלול לקצר את חיי המדף.
  • מחית פלפלים אסיאתית: מתבלים כוס מחית פלפלים בכף סויה, שן שום כתושה ומעט ג'ינג'ר מגורר. מוסיפים למוקפצים — נודלס, אורז או נתחי עוף.
  • במקום פלפלים אדומים אפשר להשתמש ב-18 גמבות.
  • אם אין שמן זית אפשר להחליף בשמן רגיל.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולפים את הפלפלים ומסלקים את הגרעינים.

2

מרסקים את הפלפלים במעבד מזון לקבלת מחית חלקה ויוצקים שמן זית מבעד לפתח היציקה תוך כדי עיבוד עד שמתקבל קרם של ממש. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך, ואם חסרה לכם מתיקות גם קורט סוכר יכול לסייע.

3

מעבירים לצנצנות ושומרים במקרר. בכל פעם שלוקחים מחית משלימים שכבת שמן, שתשמור על המחית מפני קלקול.