מטבוחה היא אופציה נהדרת לניצול עגבניות הקיץ. כשיש עגבניות כתומות – יש מטבוחה כתומה, כשיש עגבניות סגולות המטבוחה סגולה וכשיש עגבניות אדומות היא אדומה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למטבוחה
לברוסקטה
אופן ההכנה
1
מרתיחים בסיר את כל מרכיבי המטבוחה למעט הזעפרן. מקטינים את האש וממשיכים לבשל כשעתיים תוך כדי ערבוב בכף עץ מדי פעם עד שהמטבוחה מסמיכה. כ־5 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את הזעפרן (עם המים) ומערבבים. מסירים מהאש.
מכינים את הברוסקטה
2
קולים את פרוסות הלחם במחבת עם שמן זית עד להשחמה.
הרכבה
3
מניחים מטבוחה על כל ברוסקטה ומקשטים בנענע.