מתכון

מטבוחה עגבניות כתומות וזעפרן

דצמבר 2018
4 דירוגים
מטבוחה עגבניות כתומות וזעפרן של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
מטבוחה עגבניות כתומות וזעפרן של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

הוספת הזעפרן למטבוחה היא טוויסט אדיר ששובר את הטעם המוכר של הממרח. המלצה שלנו: מרחו אותה על ברוסקטה מלחם שאור

מטבוחה היא אופציה נהדרת לניצול עגבניות הקיץ. כשיש עגבניות כתומות – יש מטבוחה כתומה, כשיש עגבניות סגולות המטבוחה סגולה וכשיש עגבניות אדומות היא אדומה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למטבוחה

לברוסקטה

למטבוחה

לברוסקטה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים בסיר את כל מרכיבי המטבוחה למעט הזעפרן. מקטינים את האש וממשיכים לבשל כשעתיים תוך כדי ערבוב בכף עץ מדי פעם עד שהמטבוחה מסמיכה. כ־5 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את הזעפרן (עם המים) ומערבבים. מסירים מהאש.

מכינים את הברוסקטה

2

קולים את פרוסות הלחם במחבת עם שמן זית עד להשחמה.

הרכבה

3

מניחים מטבוחה על כל ברוסקטה ומקשטים בנענע.