מתכון

מלבי עם הדרים וקרמבל צנוברים

הקינוח הזה משלב סלט רענן מכל ההדרים, קרם מלבי מוקצף מחלב עזים וקרמבל עדין של צנוברים שמוסיף מרקם פריך

522 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
מלבי עם הדרים וקרמבל צנוברים של איתיאלה היאט. צילום: אנטולי מיכאלו
מלבי עם הדרים וקרמבל צנוברים של איתיאלה היאט. צילום: אנטולי מיכאלו

הדרים הם תמצית החורף; בכל שנה אני מחכה למגוון ההדרים שבא איתו. הקינוח הזה משלב סלט רענן מכל ההדרים, קרם מלבי מוקצף מחלב עזים בטכניקה שלמדתי בבית הספר לקולינריה "דנון", וקרמבל עדין של צנוברים, שמוסיף מרקם פריך וטעם עשיר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלבי

לתוספת

לקרמבל צנוברים

אופן ההכנה

מכינים את המלבי

1

מבשלים חלב וסוכר בסיר בינוני תוך כדי ערבוב כ־5 דקות, עד שהסוכר נמס.

2

טורפים בקערה 140 מ"ל (חצי כוס + כף) שמנת מתוקה וקורנפלור לתערובת אחידה ללא גושים.

3

מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר עם החלב ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ־5 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת.

4

מעבירים את המלבי לקערה, עוטפים בניילון נצמד המונח ישירות על המלבי, ומצננים מחוץ למקרר לטמפרטורת החדר.

5

מקציפים את יתר השמנת המתוקה במיקסר עם וו בלון כדקה וחצי לקצפת יציבה. מעבירים לקערה. לא שוטפים את קערת המיקסר.

6

מעבירים את המלבי לקערת המיקסר עם וו הבלון ומערבלים במהירות נמוכה כדקה לתערובת אחידה.

7

מנתקים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים את הקצפת ומקפלים לקרם אחיד וחלק. אם לא מגישים מיד, שומרים במקרר עד 24 שעות.

מכינים את התוספת

8

מערבבים את כל פירות ההדר ומי זהר בקערה ושומרים בצד.

מכינים את הקרמבל

9

מערבבים בעזרת הידיים או במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים לתערובת פירורית ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

10

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

11

מפזרים את הקרמבל בתבנית ואופים כ־10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, להזהבה יפה (במהלך האפייה הקרמבל יימס ואחריה הוא יתקשה בחזרה).

מרכיבים את הקינוח

12

מניחים בצלחת הגשה כף מהמלבי וערימה קטנה של הדרים, מפזרים מעל כף גדושה מהקרמבל ומגישים.