מתכון

מלבי קוקוס ופירות מיובשים

2 דירוגים
מלבי קוקוס ופירות מיובשים של מולי מגריסו ואריק דרחני. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
מלבי קוקוס ופירות מיובשים של מולי מגריסו ואריק דרחני. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

הוא מבושם מאוד בזכות השימוש במי זאהר ובמי ורדים, ומרקמו קרמי וקטיפתי במיוחד כיוון שרובו מבוסס על שמנת

שימו לב: כדי לקבל מלבי במרקם מושלם, כדאי לערבב את הקורנפלור עם הנוזלים בעזרת האצבעות עד שמרגישים שאין גושים.

מנות בנפח 150 מ"ל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלבי

לפירות מיובשים בסירופ

לקרם טחינה-לוטוס

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלבי

1

משרים דפי ג'לטין במי קרח כ-5 דקות עד שהם מתרככים (אם משתמשים באבקה, מערבבים אותה עם 4-3 כפות מים עד שהיא סופחת את הנוזלים).

2

שמים בסיר שמנת מתוקה, סוכר ו- 2/3 מכמות קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה.

3

בינתיים טורפים את יתרת קרם הקוקוס עם מי זאהר, מי ורדים וקורנפלור בקערה עם מטרפה לתערובת אחידה ללא גושים (רצוי לערבב גם עם האצבעות כדי להיפטר מהגושים הקטנים).

4

סוחטים את דפי הג'לטין ומוסיפים לסיר עם תערובת השמנת תוך כדי ערבוב עד שהג'לטין נמס (אם משתמשים באבקה, פשוט מוסיפים את התערובת לסיר) ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי טריפה עם מטרפה ומבשלים 30-20 שניות עד שהתערובת מסמיכה (זה קורה ממש מהר).

5

יוצקים את תערובת המלבי לתבנית שטוחה עד גובה 3-2 ס"מ ומכסים את הכלי בניילון נצמד. מצננים לטמפ' החדר ומעבירים למקרר למשך הלילה. אפשר לשמור עד 4 ימים במקרר.

מבשלים את הפירות המיובשים

6

מביאים מים וסוכר לרתיחה בסיר קטן. יוצקים את מי הסוכר על תערובת הפירות המיובשים ומצננים לטמפ' החדר. אפשר לשמור עד שבועיים בכלי אטום במקרר.

מכינים קרם לוטוס, מרכיבים את המנה ומגישים

7

מערבבים בקערה ממרח לוטוס עם טחינה לתערובת אחידה.

8

מעבירים את המלבי לשקית זילוף. יוצקים כף מתערובת הטחינה לכל כוס ומזלפים את המלבי עד 3/4 גובה הכוס. מניחים מעל כף פירות מיובשים עם מעט מהסירופ, מפזרים קוקוס ומגישים.