מתכון

מלבי רוזטה בציפוי קראמבל שקדים ורוטב מנגו

קינוח חגיגי ויפהפה - הרוזטה מככבת גם במלבי וגם ברוטב המנגו

13,580 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מלבי רוזטה בציפוי קראמבל שקדים ורוטב מנגו. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
מלבי רוזטה בציפוי קראמבל שקדים ורוטב מנגו. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

קינוח חגיגי ויפהפה – הרוזטה מככבת גם במלבי וגם ברוטב המנגו. את הקראמבל המתובל אפשר להכין בכמות כפולה ולשמור חודש במקפיא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראמבל שקדים:

למלבי:

לרוטב רוזטה ומנגו:

אופן ההכנה

מכינים את הקראמבל:

1

מעבדים קצרות את חומרי הקראמבל בידיים לתערובת פירורית. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לשעה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

אופים כ-15 דקות עד להזהבה. מצננים היטב ומפוררים. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים (או חודש במקפיא).

מכינים את המלבי:

4

מערבבים 3/4 כוס חלב עם קורנפלור בקערית.

5

מחממים את יתרת החלב עם רוזטה ושמנת מתוקה בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים מי זהר ואת תערובת הקורנפלור ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה (מבחינים לפחות ב-3 בועות גדולות).

6

יוצקים לכלים אישיים ומצננים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

מכינים את הרוטב:

7

טוחנים את כל החומרים בבלנדר למחית חלקה.

8

מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים בכל כלי עם מלבי כף קראמבל ויוצקים 2 כפות רוטב.

גיוון: ניתן להחליף את מי הזהר ב-1 כפית של תמצית מי זהר