מתכון

ממליגה מלאי עם שמנת וריבה

יולי 2019
6 דירוגים
ממליגה מלאי עם שמנת וריבה של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה
ממליגה מלאי עם שמנת וריבה של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה

ממליגה מלאי היא בעצם ממליגה אפויה. יש לה גרסה מלוחה וגם גרסה מתוקה שמתאימה כמאפה בוקר וגם כקינוח

מגישים עם ריבה ותערובת שמנת ומסקרפונה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 200- מעלות ומשמנים תבנית.

2

יוצקים חלב לסיר קטן, מוסיפים חמאה ומבשלים על להבה בינונית רק עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

3

מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית שקעים או לתבנית אינגליש קייק עד ל-3/4 מגובה הדפנות. אם אופים בתבנית שקעים, אופים 25 דקות, אם בתבנית אינגליש קייק, 45-40 דקות או עד שפני המאפים זהובים.

4

מקציפים שמנת ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מקפלים פנימה מסקרפונה וקליפת לימון. מגישים את המאפים לצד הקצפת וריבת תות.