מתכון

ממרח תמרים, צ'ילי וכוסברה

הצ'ילי העוקצני והכוסברה מאזנים את המתיקות העזה של התמרים ומחמיאים לה

אוגוסט 2021
ממרח תמרים, צ'ילי וכוסברה של רינת צדוק. צילום: שני בריל | סטיילינג: אינה גוטמן
ממרח תמרים, צ'ילי וכוסברה של רינת צדוק. צילום: שני בריל | סטיילינג: אינה גוטמן

את הממרח הזה הכנתי לראשונה לפני כמה שנים כדי לשדרג כריך קטן עם גבינת עזים. מאז הוא מככב אצלי המון בגרסאות שונות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים שמן זית לקערת מעבד מזון ומניעים מצד לצד (זה מונע מהתמרים להידבק לכלי).

2

מוסיפים תמרים, צ'ילי, שום, מלח ופלפל ומעבדים בשלושה־ארבעה פולסים.

3

מוסיפים כוסברה וטוחנים שוב. אם הממרח סמיך מדי, מוסיפים מים בהדרגה עד המרקם הרצוי. טועמים ומתקנים תיבול.