מתכון

ממרח תמרים, צ'ילי וכוסברה

הצ'ילי העוקצני והכוסברה מאזנים את המתיקות העזה של התמרים ומחמיאים לה

5,890 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
ממרח תמרים, צ'ילי וכוסברה של רינת צדוק. צילום: שני בריל | סטיילינג: אינה גוטמן
ממרח תמרים, צ'ילי וכוסברה של רינת צדוק. צילום: שני בריל | סטיילינג: אינה גוטמן

את הממרח הזה הכנתי לראשונה לפני כמה שנים כדי לשדרג כריך קטן עם גבינת עזים. מאז הוא מככב אצלי המון בגרסאות שונות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים שמן זית לקערת מעבד מזון ומניעים מצד לצד (זה מונע מהתמרים להידבק לכלי).

2

מוסיפים תמרים, צ'ילי, שום, מלח ופלפל ומעבדים בשלושה־ארבעה פולסים.

3

מוסיפים כוסברה וטוחנים שוב. אם הממרח סמיך מדי, מוסיפים מים בהדרגה עד המרקם הרצוי. טועמים ומתקנים תיבול.