מתכון

מנקיש זעתר של ארז קומרובסקי

מאפה לבנוני מבצק שמרים פתוח, מגיע בדרך כלל עם תערובת זעתר, שומשום ושמן זית

37,924 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
  • מנקיש זעתר של ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן
    מנקיש זעתר של ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן
  • מנקיש זעתר של ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן
    מנקיש זעתר של ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לטופינג

אופן ההכנה

1

מנפים את הקמח ומפוררים את השמרים לתוכו. מערבבים היטב ומוסיפים את שאר החומרים מלבד המלח. לשים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את המלח ולשים עוד כמה דקות. הבצק לא אמור להיות דביק.

2

מכסים את קערת הבצק בניילון ומתפיחים במשך כשעה. מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לישה קצרה של 20 שניות, מכסים חזרה ומתפיחים עוד כשעה. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים, מניחים על משטח מקומח, מכסים בניילון ונותנים מנוחה של חצי שעה.

3

לוקחים כדור בצק, מקמחים מעט את משטח העבודה ואת המערוך ומרדדים את הבצק.

4

מחממים תנור ל-250 מעלות (אם יש טאבון, זה הזמן להפעילו). מערבבים את כל חומרי הטופינג, למעט השומשום, לכדי משחה. מרדדים כל כדור ועליו מורחים את משחת הזעתר. מפזרים שומשום מעל ומכניסים לתנור לכ-5 דקות או עד הזהבה.