מתכון

מסבחה חצילים וזעתר

אוקטובר 2020
מסבחה חצילים וזעתר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
מסבחה חצילים וזעתר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

החצילים מתבשלים בשמן (כמו קונפי) ובו זמנית עוברים אידוי. המסבחה טובה כמו שהיא ומעולה גם עם גבינות

הכנה מראש והקפאה: אפשר להכין עד שלושה ימים מראש ולשמור בצנצנת במקרר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מסדרים קוביות חציל בתבנית, מפזרים ביניהן שיני שום, מלח, פלפל, זעתר, תימין ומרווה. יוצקים שמן זית ומערבבים עד שכל קוביות החציל נעטפות בשמן. מכסים את התבנית בנייר אפייה שאותו מצמידים לחצילים, מעבירים את התבנית לתנור ואופים 25־30 דקות עד שהם מתרככים.

3

מסדרים טחינה על צלחת שטוחה, מפזרים חצילים צלויים ועלי זעתר טריים או מיובשים, סוחטים את עגבניות השרי מעל החצילים ומפזרים צ'ילי קצוץ או סחוג.