קישואים נמצאים עכשיו בשיא העונה, בשרניים ומלאים בטעם. כאן אני צולה אותם ואחר כך מועך עם שמן זית איכותי למעין מסבחה. השיחוק האמיתי במנה מגיע מרוטב חמאה חומה, יוגורט וזעתר מיובש שלמדתי להכין באיסטנבול. בזכות התנור משולב המיקרו של AEG , התהליכים מתקצרים והזמן מול התנור החם מינימלי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה
1
מניחים קישואים בתבנית מרופדת נייר אפייה ומפעילים את התנור/מיקרו על מצב גריל עליון בטמפרטורה מרבית, מעבירים את התבנית למרכז התנור וצולים את הקישואים כ־ 10 דקות עד שחלקם העליון משחים, הופכים וצולים את הצד השני כ־ 7 דקות להשחמה. מוציאים ומעבירים לקערה.

2
מוסיפים לקישואים שום, שמן זית, מלח ופלפל, מועכים למחית גסה במזלג או בממעך תפוחי אדמה ומעבירים לצלחת הגשה רחבה.
מכינים רוטב
3
ממיסים חמאה בסיר קטן, ממשיכים לחמם את החמאה המומסת כ־5 דקות מעל להבה בינונית עד שהיא מעט משחימה. ממיסים קורנפלור ב־2 כפות מים, מוסיפים ליוגורט, מערבבים ומעבירים את תערובת הקורנפלור־יוגורט לחמאה. מוסיפים מלח ודבש, מערבבים ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש ומצננים.
מסדרים ומגישים:
4
יוצקים את רוטב היוגורט על הקישואים, מפזרים זעתר וצנוברים, מזלפים שמן זית ומגישים.