מתכון

מעורב דגים וסלט שומר על פיתה תורכית במחבת

ספטמבר 2019
1 דירוגים
מעורב דגים וסלט שומר חמצמץ על פיתה תורכית במחבת של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה
מעורב דגים וסלט שומר חמצמץ על פיתה תורכית במחבת של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה

המנה הזאת עשירה ויפהפייה ולא תובענית כמו שהיא נראית

הבצק של הפיתות זקוק לזמן התפחה קצר, הטיגון שלהן קליל ואפשר להכין אותן אפילו שעה לפני שהאורחים מגיעים. את הסלט אפשר להכין יום קודם – למעשה ככל שתכינו אותו מוקדם יותר, כך הלימון והסומאק יכבשו את השומר והבצל וירככו אותם (וכבונוס גם הניחוח הבצלי יתפוגג). רק את הדגים צורבים ממש לפני ההגשה, וזה לוקח פחות מ- 5 דקות. את כל הטוב הזה מניחים על השולחן עם קצת לבנה ולימון כבוש ונותנים לאורחים להנדס לעצמם את הפיתה המושלמת.

תערובת ראס אל חנות

קרן ויעל פיתחו את התערובת המוצלחת הזאת, שיש בה חריפות מתונה ואניסיות שמתאימות לקיץ.

לצנצנת של כ- 50 גרם: מערבבים 3 כפיות פפריקה מתוקה, 2 כפיות מלח, 1 כפית חוויאג' למרק, 1 כפית סומאק, 1 כפית כורכום, 1 כפית פפריקה חריפה, 1 כפית פלפל שחור טחון, 1 כפית זרעי כוסברה קלויים וכתושים, 1/2 כפית זרעי שומר קלויים וכתושים ו- 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון. התערובת נשמרת עד חודש בצנצנת אטומה.

עד יום השהיה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפיתות

למעורב דגים

לסלט שומר

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הפיתות עד שעה מראש

1

יוצקים מים לקערת המיקסר, מפזרים שמרים ומערבבים. מוסיפים קמח וממתינים 2 דקות.

2

מוסיפים את יתר החומרים פרט למלח ולשים עם וו לישה במהירות נמוכה 2 דקות לאיחוד. מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק דביק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים 30 דקות.

3

מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים ומרדדים כל אחד לפיתה שטוחה בעובי כ- 1/2 ס"מ. מכסים במגבת לחה עד הטיגון.

4

מחממים מחבת. יוצקים כ- 1/2 כף שמן זית, מניחים פיתה ומזלפים עליה עוד קצת שמן זית. מטגנים על להבה בינונית-גבוהה כ- 5 דקות או עד שהחלק התחתון מתייצב ומשחים ופני הפיתה מתכסים בועות. הופכים ומטגנים 4-3 דקות נוספות או עד שגם הצד השני משחים.

5

מכסים את הפיתות המוכנות במגבת עד ההגשה.

מכינים את הדגים

6

מערבבים ראס אל חנות ושמן זית בקערה רחבה לתערובת אחידה. מוסיפים את הדגים ומערבבים עד שכל הנתחים נעטפים בשמן המתובל. משהים את הדגים בשמן 5 דקות.

מכינים סלט שומר

7

מערבבים את כל חומרי הסלט למעט הראשד ומניחים בצד ל- 10 דקות לפחות ועד יום (ככל שתכינו יותר זמן מראש - כך השומר והבצל יתרככו ויספגו יותר את טעמי התיבול).

צורבים את הדגים ומגישים

8

מלהיטים מחבת. יוצקים כף שמן זית וצולים את הדגים כ- 2 דקות על צד העור. הופכים וצולים כ- 2 דקות מצד שני. יתכן שהדגים יתפרקו כשתהפכו אותם - וזה ממש לא נורא.

9

לפני ההגשה מוסיפים את עלי הראשד לסלט השומר ומערבבים.

10

מורחים על כל פיתה מעט לבנה, מניחים את הדגים ועליהם מעט מסלט השומר. מוסיפים לימונים כבושים ומפזרים עלי מיקרו ראשד.