מתכון

מעטפות פילו במילוי כבד עוף

נהדר בזוג ומקסים בארוחה משפחתית טעים כמנה ראשונה ולא פחות כמנה עיקרית, יחסית דל קלוריות והמצרכים זמינים

9,474 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מעטפות פילו במילוי כבד עוף. צילום: גלית ויובל כספי כהן
מעטפות פילו במילוי כבד עוף. צילום: גלית ויובל כספי כהן

מה עושה אותי הכי אופטימית? אוכל כמובן. את השנה החדשה אני מתחילה עם מתכון קליל וטעים למעטפות פילו במילוי כבד עוף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה על העלים:

לטיגון הכבדים:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מטגנים את כבדי העוף במחבת משני הצדדים, עד ששחומים מבחוץ אך עדיין ורדרדים במרכזם. מצננים.

2

אפשר להוסיף למלית רצועות של בצל מטוגן – מתחילים עם טיגון רצועות הבצל ורק כאשר הן שחומות, מוסיפים את כבדי העוף.

מכינים את המעטפות:

3

חוצים עלה פילו לשניים ושמים אותו לאורך על קרש חיתוך. מרססים את העלה בשמן. מניחים מעט מהמלית (כף גדושה בערך) בקצה הקרוב אלינו, מקפלים את השוליים כסנטימטר מכל צד ומגלגלים לצורת מעטפת.

4

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים למעלה ביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.

5

אופים בחום של 190 מעלות כ- 20 דקות, עד הזהבה.