מתכון

מעטפות פילו במילוי כבד עוף

דצמבר 2015
מעטפות פילו במילוי כבד עוף. צילום: גלית ויובל כספי כהן
מעטפות פילו במילוי כבד עוף. צילום: גלית ויובל כספי כהן

נהדר בזוג ומקסים בארוחה משפחתית טעים כמנה ראשונה ולא פחות כמנה עיקרית, יחסית דל קלוריות והמצרכים זמינים

מה עושה אותי הכי אופטימית? אוכל כמובן. את השנה החדשה אני מתחילה עם מתכון קליל וטעים למעטפות פילו במילוי כבד עוף.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להברשה על העלים:

לטיגון הכבדים:

להברשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מטגנים את כבדי העוף במחבת משני הצדדים, עד ששחומים מבחוץ אך עדיין ורדרדים במרכזם. מצננים.

2

אפשר להוסיף למלית רצועות של בצל מטוגן – מתחילים עם טיגון רצועות הבצל ורק כאשר הן שחומות, מוסיפים את כבדי העוף.

מכינים את המעטפות:

3

חוצים עלה פילו לשניים ושמים אותו לאורך על קרש חיתוך. מרססים את העלה בשמן. מניחים מעט מהמלית (כף גדושה בערך) בקצה הקרוב אלינו, מקפלים את השוליים כסנטימטר מכל צד ומגלגלים לצורת מעטפת.

4

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים למעלה ביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.

5

אופים בחום של 190 מעלות כ- 20 דקות, עד הזהבה.