מתכון

המפרום שלי

יוני 2019
3 דירוגים
המפרום שלי של שף אבי לוי. צילום: אפרת ליכטנשטט
המפרום שלי של שף אבי לוי. צילום: אפרת ליכטנשטט

מתכון למפרום של שף אבי לוי - המנה המשביע והמנחמת מהמטבח המרוקאי שכוללת בתוכה הכל: בשר, ירקות ופחמימות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי

לטיגון

לרוטב

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים היטב את חומרי המילוי בקערה. ממלאים את הירקות על ידי הכנסת תערובת הבשר בין 2 פרוסות ירק ומהדקים. טובלים בקמח ובביצה טרופה. מחממים שמן עמוק במחבת ומטגנים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.

לרוטב

2

בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבטטה המגוררת ומטגנים 10-8 דקות בחום בינוני עד לריכוך הבטטה. מתבלים בכל התבלינים, מוסיפים כוסברה, עגבניות מגוררות וציר עוף. מסדרים את הירקות הממולאים ומעליהם את הפלפלים החריפים, הלימון הכבוש ושיני השום. מבשלים על להבה נמוכה לפחות שעה וחצי עד לריכוך מלא של הירקות.

להגשה

3

מגישים בצלחת עמוקה את הירקות הממולאים עם רוטב, לימון כבוש ופלפל חריף שלם.