מתכון

מפתול קלאסי

3 דירוגים
מפתול קלאסי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב
מפתול קלאסי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב

נוף עתאמנה אסמעיל מלמדת כיצד להכין מפתול ערבי קלאסי מבורגול וקמח מלא. ויש גם הצעה לקיצור דרך

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מתבלים את הקמח בתבלינים.

2

מעבירים שני חופנים מהבורגול למגש רחב, מפזרים עליהם חופן קמח ובתנועה סיבובית עם כפות הידיים מכדררים את הגרגירים כדי לכסותם בקמח. לוקחים קצת מים עם היד ומפזרים טיפות על הבורגול (אפשר להיעזר בשפריצר). מפזרים שוב קמח וממשיכים לכדרר, ושוב מוסיפים מים וקמח עד שהגרגירים קצת יותר גדולים מפתיתים מבושלים. מעבירים את המפתול מהמגש ישר לסיר אידוי משומן. לוקחים שוב שני חופנים מהבורגול וחוזרים על הפעולה עד שמסיימים את כל הכמות של הבורגול.

3

מניחים את הסיר המחורר מעל סיר עם ציר עוף או מים רותחים, מכסים ומבשלים כ־20 דקות עד שהאדים יוצאים מלמעלה בין גרגירי המפתול. הופכים את המפתול על מגש, יוצקים שמן זית ובעזרת מזלג מפרידים את הגרגירים. מתקנים תיבול.

לקיצור דרך

4

עושים את אותו הדבר כמו במתכון הקלאסי אבל נעזרים במיקסר - בוו הקצפה. שמים שני חופנים מהבורגול בקערת המיקסר, מוסיפים קמח ומפעילים על מהירות בינונית. משפריצים מעט מים וממשיכים להוסיף מים וקמח לסירוגין עד שהגרגירים גדולים ומצופים בשכבת בצק עבה יחסית. מוציאים מהמיקסר, מסננים כדי להיפטר מעודפי קמח או מגרגירים קטנים מדי ומעבירים לסיר האידוי.