מתכון

מקלובה של אורז, ירקות ושזיפים

יולי 2017
מקלובה של אורז, ירקות ושזיפים. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
מקלובה של אורז, ירקות ושזיפים. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

מנה מאוד אלגנטית ומרשימה וכבונוס היא תשאיר אחריה שובל ארומות משגעות של הל, קינמון וציפורן.

נתחי שומר, כרישה, שזיפים וגבעולי בצל ירוק מצפים בשכבה בשרנית אורז מתובל ביד נדיבה. זוהי מנה מאוד אלגנטית ומרשימה וכבונוס היא תשאיר אחריה שובל ארומות משגעות של הל, קינמון וציפורן. אפשר להכין כמה שעות קודם, ואפילו יום לפני, ולחמם על להבה נמוכה (או בתנור) כ-10 דקות לפני ההגשה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר רחב ונמוך עם מחצית מכמות השמן על להבה גבוהה. מוסיפים כרישה, שומר, בצל ירוק, שאלוטס ושום ומטגנים 8-7 דקות עד שהכרישה והשומר מזהיבים. מוציאים את הירקות לצלחת.

2

יוצקים את יתרת השמן לסיר ומטגנים בצל, מרווה וצ’ילי 3-2 דקות עד שהשום מעלה ניחוח.

3

מוסיפים את התבלינים (למעט המלח) ואורז ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהאורז מצופה כולו בשמן ותבלינים. מורידים את הסיר מהכיריים ומעבירים את האורז המתובל לצלחת.

4

מחזירים את הירקות לסיר, מוסיפים שזיפים ומסדרים אותם בשכבה יפה. מפזרים מעל את האורז המתובל ומשטחים מעט כדי שהאורז יידחס בין הירקות. יוצקים 4 כוסות מים ומוסיפים מלח. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30-25 דקות עד שהמים נספגים לגמרי באורז והוא מבושל. מסירים מהכיריים.

5

מניחים צלחת הגשה גדולה על הסיר והופכים במהירות. דופקים בזהירות את הצלחת והסיר על השיש כדי שהמקלובה תשתחרר בשלמותה ומגישים.