את המק אנד צ'יז הזה לא אופים בתנור אלא מגישים מיד, כמנה עם רוטב קרמי וסמיך.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
מבשלים פסטה לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים כוס ממי הבישול של הפסטה.
2
בינתיים מניחים קוביות דלעת בסיר בינוני ומוסיפים 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית 30-20 דקות, עד שהדלעת מתרככת לחלוטין. אם המים מתאדים, מוסיפים עוד מים בזמן הבישול. כשהדלעת רכה לחלוטין, מוסיפים חמאה או שמן זית וטוחנים בעזרת בלדר מוט למרקם של מרק כתום סמיך. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
3
מחזירים את מחית הדלעת לסיר ומחממים מעל להבה בינונית. מוסיפים גבינות ומערבבים עד שהן נמסות. ממליחים לפי הטעם.
4
מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה. מכסים את הסיר, נותנים לו לעמוד דקה ללא ערבוב ומגישים מיד.