מתכון

מק אנד צ'יז עם בייקון וגבינה מיושנת

כשזה מגיע לאוכל נחמה, האמריקאים עושים את זה הכי טוב

אוקטובר 2021
מק אנד צ'יז עם בייקון וגבינה מיושנת של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דן לב)
מק אנד צ'יז עם בייקון וגבינה מיושנת של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דן לב)

המנה הזאת מוצאת חן בעיני המבוגרים וגם בעיני הילדים בזכות הטעם העמוק והאגוזי של הצ’דר המיושנת ותוספת של נקניק מעושן ובצל מטוגן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים לתבנית מלבנית בגודל 40×20 ס”מ:

לבשאמל:

אופן ההכנה

מכינים את הבייקון

1

מכינים את הבייקון: צולים בייקון במחבת יבשה כ 2 דקות ומניחים בצד. מוסיפים למחבת בצל ומטגנים כ 5 דקות להזהבה. מניחים בצד.

מכינים את הבשאמל

2

ממיסים חמאה בסיר גדול על להבה בינונית, מוסיפים קמח ומערבבים לקבלת רביכה אחידה ללא גושים. מבשלים כדקה עד שהקמח מתבשל אך בלי שיישרף.

3

יוצקים בהדרגה חלב צונן תוך ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ 7 דקות תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך. מכבים את האש, מוסיפים חרדל, גבינה, מלח, פלפל ועירית ומערבבים.

4

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית.

מרכיבים את התבשיל ואופים

5

מבשלים פסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה ומסננים. מוסיפים לבשאמל יחד עם הבייקון והבצל, מערבבים ומעבירים לתבנית. מפזרים מעל גבינה מגוררת.

6

אופים 40 דקות עד שפני המאפה מזהיבים.