מתכון

מק & צ'יז כרובית ותרד

מאפה פסטה עם כרובית, כיפי ובריא, שיככב בבתים שלכם בחורף

אוגוסט 2021
מק & צ'יז כרובית ותרד שיר הלפרן . צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
מק & צ'יז כרובית ותרד שיר הלפרן . צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

"יש לי סיפור אהבה עם כרובית, שנמשך כבר הרבה שנים. ב־2006, כשהייתי כתבת צעירה במגזין 'על השולחן', פרסמתי את הגלגול הראשון של המתכון הזה מאפה כרובית עם פסטה ותרד, שהתנוסס על השער של הגיליון. בהקדמה למתכון ההוא הלנתי על כך שלכרובית יש יחסי ציבור גרועים. טוב, זה היה לפני שהיא הפכה לכוכבת לאומית. משהו בצוות הזה של כרובית־פסטה־תרד מוקרמים המשיך ללוות אותי, וכמעט עשור לאחר מכן פרסמתי מתכון נוסף במגזין, הפעם של כרובית שלמה אפויה עם בשמל תרד. עם הזמן, המתכון הזה, שהוא כוכב חורפי אצלנו בבית, עבר שינויים ברוח התקופה: הורדתי את השמנת, הפחתתי בכמות הפסטה והגדלתי את כמות כרובית. התוצאה היא לא פחות כיפית וקצת יותר בריאה".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבשמל תרד

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות ומשמנים תבנית בינונית עם שוליים גבוהים.

2

מביאים לרתיחה מים בסיר. מוסיפים פרחי כרובית וכף מלח ומבשלים כ־5 דקות לריכוך ראשוני. מוסיפים פסטה ומבשלים 2 דקות פחות מהוראות היצרן. מסננים (עם הכרובית) ושומרים כ־1/2 כוס ממי הבישול.

בינתיים מכינים בשמל תרד

3

ממיסים חמאה בסיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים בזריזות עם מטרפה כדקה לקבלת רביכה. מוסיפים בהדרגה חלב ומערבבים עם מטרפה או כף עץ כ־10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה למרקם של יוגורט. מוסיפים שום, מלח, פלפל שחור ועלי תרד ומערבבים. מוסיפים גבינות ומערבבים להמסה עם מטרפה או כף עץ. אם התערובת נוקשה מדי וסמיכה יותר ממרקם של יוגורט, מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה והכרובית ששמרנו בצד.

4

אופים כ־40 דקות, עד שפני המאפה שחומים ומבעבעים. מגישים חם.

5

אופים כ־40 דקות, עד שפני המאפה שחומים ומבעבעים. מגישים חם.

6

אופים כ־40 דקות, עד שפני המאפה שחומים ומבעבעים. מגישים חם.


מתכון מספר הבישול "מטבח משלהן", עורכת: יעל כלב. לרכישת הספר: thewcookbook.com
הוצאה עצמית. 288 עמ'. מחיר 142 שקלים

לעוד מתכונים מהספר

"מטבח משלהן" בעריכת יעל כלב. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע
"מטבח משלהן" בעריכת יעל כלב. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע