מתכון

מרציפן בסיסי

ינואר 2016
1 דירוגים
מרציפן בסיסי. צילום: דל לב | סגנון: דלית רוסו
מרציפן בסיסי. צילום: דל לב | סגנון: דלית רוסו

המתכון הזה מתגלגל במשפחה שלי הרבה זמן, אבל מקורו לא ידוע. הוא פשוט תמיד היה שם, עושה את עבודתו נאמנה

הכי קל להכין אותו במטחנת תבלינים מהסוג שנראה כמו מעבד מזון קטנטן, אבל אפשר גם במעבד מזון רגיל. אני גם מעדיפה לשקול את החומרים במקום להסתמך על כוסות.
החוג לתכשיטנות
כדי לעצב את המרציפן כמו בתמונה למעלה, אני משתמשת בתבניות סיליקון עם שקעים קטנים. אם משתמשים בתבניות מתכת רגילות, מרפדים אותן בבד טול, כדי שמרציפנים יישלפו בקלות.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים שקדים במים רותחים ל-10 דקות. מעבירים למים קרים לצינון ומקלפים. מסננים ומייבשים בעזרת מגבת.

2

טוחנים את השקדים במטחנת תבלינים (כמות קטנה בכל פעם) למרקם דק ככל האפשר. מעבירים לקערה ומערבבים עם אבקת סוכר ומיץ לימון. טוחנים שוב, בכל פעם כמות קטנה, עד למרקם שמזכיר פלסטלינה.

3

מעצבים בצורות (ראו בהמשך), מניחים במנז'טים ושומרים בקופסה אטומה. המרציפן נשמר זמן ממושך בזכות הסוכר.