מתכון

מרקחת תפוזי דם בקרמבל פיסטוק

ינואר 2021
מרקחת תפוזי דם בקרמבל פיסטוק של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
מרקחת תפוזי דם בקרמבל פיסטוק של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

אי אפשר לדבר על חורף בלי לתת להדרים - המשפחה המלכותית של עולם הפירות - מקום ראוי

התפוז הוא הבכיר בחברי המשפחה והכי כיף לפגוש את הגרסה האדומה (והנדירה) שלו ולהכין מרקחת שתבטיח שהטעם הנהדר שלהם ימשיך ללוות אותנו הלאה, למשל בקינוח הזה שפשטות ההכנה שלו עומדת בניגוד למורכבות הטעמים הממכרת שלו.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרקחת

לקרמבל

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המרקחת

1

מניחים בסיר את כל חומרי המרקחת ומשרים חצי שעה מחוץ למקרר. מעבירים לכיריים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, עד שהמרקחת מסמיכה.

מכינים את הקרמבל

2

טוחנים פיסטוקים למרקם פירורי במעבד מזון, מוסיפים סוכר, קמח ומלח ומערבבים בכמה פולסים. מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים לפירורים בינוניים. מעבירים למקפיא לחצי שעה.

אופים ומגישים

3

מחממים תנור ל־180 מעלות. יוצקים את המרקחת לתבנית גדולה חסינת חום (או לתבניות אישיות) ומפזרים מעל את הקרמבל. אופים כחצי שעה עד שהפירורים מזהיבים. מגישים עם קרם פרש או קרם מסקרפונה.