מתכון

מרק בצל חום

נובמבר 2019
2 דירוגים
מרק בצל של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע
מרק בצל של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע

הסוד כאן הוא בישול איטי שמתרחש על פלטה או בתנור. אם יש לכם ציר טוב (עוף, בשר או ירקות), תוכלו לקצר את התהליך

קיצור דרך למרק בצל: מחליפים את המים וירקות השורש ב 2- ליטר מרק (עוף, בקר או ירקות). מבשלים כ-15 דקות בלבד אחרי רתיחה.
למרק נטול גלוטן: מוותרים על הקמח וכדי להסמיך מעט את המרק טוחנים כוס אחת שלו (עם פיסות בצל) ומוסיפים למרק המוכן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול עם חמאה ושמן ומאדים בצלים עם עלי דפנה, תימין, מלח ופלפל כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב עד שרך, שחום ולא נחרך.

2

יוצקים יין ומבשלים על להבה גבוהה 4 דקות עד שהוא מתאדה.

3

מוציאים את עלי הדפנה, מפזרים קמח על פני הבצלים ומערבבים עד שנספג.

4

יוצקים מים ומוסיפים גזר, סלרי ופטרוזיליה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעתיים על להבה נמוכה או 5-4 שעות בתנור ב-120 מעלות. בתום הבישול מסלקים את הפטרוזיליה.

5

יוצקים את המרק לקערות, מניחים לחם או קרוטונים ומפזרים גבינה. מגישים או משחימים תחת הגריל לפני ההגשה.