מתכון

מרק בצל צרפתי קלאסי עם פטנט

נובמבר 2015
16 דירוגים
מרק בצל צרפתי עם פטנט. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
מרק בצל צרפתי עם פטנט. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

מי לא אוהב את מרק הדגל של המטבח הצרפתי, שנותן לבצל הארומטי את מרכז הבמה?

במקור מסמיכים אותו עם קמח, אבל לא חייבים – אני מרסקת חלק מן המרק ומקבלת מרק סמיך וקרמי בלי גרם קמח.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה (לא חובה):

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם חמאה ושמן ומאדים בצלים על להבה בינונית-נמוכה 10־15 דקות או עד שזהוב ורך.

2

יוצקים ציר או מים, מתבלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ־30 דקות.

עכשיו הפטנט

3

מסננים את המרק, מסלקים את עלי הדפנה, גבעולי התימין וגרגרי הפלפל וטוחנים כ־2/3 מכמות הבצל (במעבד מזון, בלנדר מוט או רגיל) עם הנוזלים למיצוי הטעמים.

4

מחזירים לסיר, מוסיפים את הבצל ששמרנו בצד ויין או פורט ומחממים יחד.

5

מתקנים תיבול ומגישים חם עם גבינה וקרעי לחם קלוי.

ועוד פטנט: רוצים להדגיש את הגוון הענברי והטעם המתוק? מוסיפים עם הנוזלים 3 כפות רכז סיידר תפוחים או מחליפים כוס מים במיץ תפוחים.