מתכון

מרק וישיסואז צרפתי עם דוקסל פטריות

ינואר 2019
3 דירוגים
מרק וישיסואז צרפתי עם דוקסל פטריות של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
מרק וישיסואז צרפתי עם דוקסל פטריות של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

את הווישיסואז הקלאסי מגישים קר. בגרסה הזאת הוא מוגש חם עם דוקסל הפטריות שמוסיף לו טעם וצבע

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לדוקסל פטריות

לשמן ירוק

לדוקסל פטריות

לשמן ירוק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממסים את החמאה עם המלח בסיר על אש קטנה ומאדים את הכרשות עד שהן רכות. מוסיפים את תפוחי האדמה, הציר, השמנת המתוקה ואגוז המוסקט ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים. טוחנים בבלנדר מוט או במעבד מזון, מסננים במסננת דקה ומתקנים תיבול.

לדוקסל פטריות

2

מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הבצל עד שהוא רך. מוסיפים את הפטריות ומאדים עד שהן מגירות את כל הנוזלים. מוסיפים את היין הלבן, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת יבשה ובמרקם אחיד.

לשמן ירוק

3

טוחנים את שמן הזית עם הפטרוזיליה במעבד מזון. מוזגים את המרק לקערות, מניחים כף דוקסל בכל קערה ומטפטפים את השמן.