מתכון

מרק חצילים קלויים, יוגורט וגבינת עיזים

2 דירוגים
מרק חצילים קלויים, יוגורט וגבינת עיזים. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מרק חצילים קלויים, יוגורט וגבינת עיזים. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

תמצית ים תיכונית במרק גאוני אחד

מי שממהר ישתמש בחציל קלוי קנוי, אבל אם יש לכם כמה דקות, קלו לבד על הכיריים. חובה להשתמש ביוגורט עיזים, שאינו מתפרק בבישול (בניגוד ליוגורט בקר).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

קולים חצילים על אש גלויה. מצננים מעט, קולפים ומניחים במסננת לניקוז הנוזלים.

2

מרסקים את כל המרכיבים בעזרת מוט ריסוק, טועמים ומתקנים תיבול.

3

מעבירים לסיר ומביאים לסף רתיחה.

4

מגישים חם עם שקדים ונענע טרייה.

גיוון
מוותרים על החימום ומגישים את המרק קר. במקרה כזה אפשר להשתמש ביוגורט בקר.
אפשר להשתמש גם בגבינת סנט מור.
אם אין פלפל חריף אפשר להחליף בכמה טיפות טבסקו.

באותה שיטה מכינים
מרק מנגולד, יוגורט וגבינת עיזים: ממירים את החציל הקלוי בעלים מ-2 צרורות מנגולד (ללא הגבעול), שהוקפצו בשמן זית עם בצל קצוץ.