מתכוני מסעדות

מרק טום יאם פלה של מסעדת נאם

דצמבר 2018
4 דירוגים
מרק טום יאם פלה של מסעדת נאם. צילום: אנטולי מיכאלו
מרק טום יאם פלה של מסעדת נאם. צילום: אנטולי מיכאלו

המרק התאי הפופולרי ביותר, הקיים במספר גרסאות. כאן הוא עם דגים לבנים, ומומלץ להגישו לצד אורז לבן מאודה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

אם משתמשים בשורש גלנגל טרי, פורסים אותו לפרוסות דקות (אם משתמשים ביבש, הוא לרוב כבר פרוס).

2

מרתיחים את ציר הדגים (או המים), ומוסיפים את פרוסות הגלנגל, הלמון גראס, הקפיר ליים, הצ'ילי הפרוס, העגבניות ובצלי השאלוט.

3

לאחר הרתיחה, מוסיפים את מחית הצ'ילי ומחית הטום יאם. מערבבים היטב.

4

חותכים את הדגים לנתחים גדולים, ומוסיפים אותם לסיר.

5

מוסיפים את חלב הקוקוס, מערבבים ומביאים לרתיחה נוספת. מוסיפים את הפטריות (שני הסוגים)

6

מוסיפים את רוטב הדגים, המלח וסוכר הדקלים. מערבבים. מוסיפים את מיץ הלימון, ומערבבים היטב. מסירים מהאש.

7

מוזגים את המרק לקערות, ומעטרים בבצל ירוק וכוסברה