מתכוני מסעדות

מרק טום יאם פלה של מסעדת נאם

המרק התאי הפופולרי ביותר, הקיים במספר גרסאות. כאן הוא עם דגים לבנים, ומומלץ להגישו לצד אורז לבן מאודה

דצמבר 2018
מרק טום יאם פלה של מסעדת נאם. צילום: אנטולי מיכאלו
מרק טום יאם פלה של מסעדת נאם. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

אם משתמשים בשורש גלנגל טרי, פורסים אותו לפרוסות דקות (אם משתמשים ביבש, הוא לרוב כבר פרוס).

2

מרתיחים את ציר הדגים (או המים), ומוסיפים את פרוסות הגלנגל, הלמון גראס, הקפיר ליים, הצ'ילי הפרוס, העגבניות ובצלי השאלוט.

3

לאחר הרתיחה, מוסיפים את מחית הצ'ילי ומחית הטום יאם. מערבבים היטב.

4

חותכים את הדגים לנתחים גדולים, ומוסיפים אותם לסיר.

5

מוסיפים את חלב הקוקוס, מערבבים ומביאים לרתיחה נוספת. מוסיפים את הפטריות (שני הסוגים)

6

מוסיפים את רוטב הדגים, המלח וסוכר הדקלים. מערבבים. מוסיפים את מיץ הלימון, ומערבבים היטב. מסירים מהאש.

7

מוזגים את המרק לקערות, ומעטרים בבצל ירוק וכוסברה