מהודו ועד פו - מרקים אסייתיים

מרקים מהודו, סין, תאילנד ווייטנאם

פקין דאק האוס. צילום: מתוך עמוד הולט של המסעדה
פקין דאק האוס. צילום: מתוך עמוד הולט של המסעדה

הבית הסיני- פקין דאק האוס

מסעדה סינית אותנטית שעושה כבוד למסורת העתיקה של המטבח הסיני העשיר בטעמים וצבעים. בתפריט תוכלו למצוא את המנות האהובות והמוכרות כמו, עוף חמוץ מתוק, מגוון מנות ווק מוקפצות, דים סאם שרימפס בליווי רוטב מתוק-חריף וכמובן מרק התירס הקלאסי והמנחם. ראו מסעדה
נישי. צילום: בן יוסטר
נישי. צילום: בן יוסטר

נישי nishi

שדרות עובד בן עמי 113, נתניה
מסעדת נישי הממוקמת באיזור הטיילת החדשה בנתניה מביאה את בשורת הסושי לעיר. תפריט המסעדה הפאן-אסיאתי מגוון ומציע מבחר רחב של דגים נאים וסושי, מנות גריל יפניות, כיסונים מאודים, מנות ווק ועוד. ראו מסעדה
נוץ' | צילום: אפיק גבאי
נוץ' | צילום: אפיק גבאי

נוצ' nooch

מסעדה אסייתית ביתית ברמת השרון עם מטבח פתוח ובו ניתן לצפות בהכנת מגוון המאכלים האסייתיים. התפריט מציע מבחר גדול של סושי, דגים נאים בוריאציות שונות לצד מנות נודלס ומנות ראשונות. ראו מסעדה
  • מרק חצילים שרופים, קוקוס ומיסו של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    מרק חצילים שרופים, קוקוס ומיסו של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
  • מרק חצילים שרופים, קוקוס ומיסו של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    מרק חצילים שרופים, קוקוס ומיסו של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

מרק חצילים שרופים, קוקוס ומיסו

מרק חצילים קרמי עם ניחוח אסייתי בזכות המיסו למתכון המלא
היאשי צ'יקה - ראמן קיצי מאטריות צוננות ברוטב מתוק של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
היאשי צ'יקה - ראמן קיצי מאטריות צוננות ברוטב מתוק של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

ראמן קיצי – היאשי צ'וקה

2 דירוגים
מנת ההיאשי צ'וקה היא גרסת הקיץ לראמן. את התוספות והרוטב משנים לפי מה שזמין ואוהבים למתכון המלא
קאנום ג'ין גאנג לואנג פלא - קארי צהוב עם אננס ודג של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
קאנום ג'ין גאנג לואנג פלא - קארי צהוב עם אננס ודג של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

קארי צהוב עם אננס ודג – קאנום ג'ין גאנג לואנג פלא

2 דירוגים
הקאנום ג'ין היא משפחת מרקי קארי על בסיס קרם קוקוס או על בסיס מים ודג מפורק אשר נפוצים בכל תאילנד למתכון המלא
קאו סוי – מרק קארי צהוב עם אטריות ביצים של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
קאו סוי – מרק קארי צהוב עם אטריות ביצים של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

מרק קארי צהוב עם אטריות ביצים – קאו סוי

את מחית קארי מכינים לבד, עם תבלינים יבשים והיא הופכת את המרק לארומטי במיוחד למתכון המלא
מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי

2 דירוגים
לפני כ-20 שנה החלו לגדל מלוחייה ביפן והיא הפכה שם לפופולרית. במטבח היפני משדכים אותה לטעמים שונים ומרתקים למתכון המלא
מרק דגים עם אטריות ראמן של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: דינה בר נצר
מרק דגים עם אטריות ראמן של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: דינה בר נצר

מרק דגים עם אטריות ראמן

במתכון הזה שילבתי בין בויאבז למרק ראמן באמצעות אטריות ותיבול אסייתי, ולדעתי, היום הוא הגיע לכדי שלמות למתכון המלא
מרק מוליגטוני – מרק עדשים צהובות וקוקוס של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני
מרק מוליגטוני – מרק עדשים צהובות וקוקוס של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני

מרק מוליגטוני - מרק הודי מעדשים וקוקוס

2 דירוגים
משמעות השם היא "מי פלפל" אבל זה עלולה להטעות. המרק סמיך ועשיר מאוד. בהודו הוא מוגש כמרכז הארוחה, לצד אורז למתכון המלא
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מרק פו עוף (Pho ga) עם וון-טון ונתחי עוף

2 דירוגים
בווייטנאם מקובל לקצוץ את העוף על עצמותיו באמצעות קופיץ, אבל אפשר בהחלט להפריד את הבשר מהעצמות למתכון המלא
זרו סובה - אטריות כוסמת בדאשי יפני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
זרו סובה - אטריות כוסמת בדאשי יפני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

זרו סובה – אטריות כוסמת בדאשי יפני

1 דירוגים
שורה של תוספות כמו צנון מגורר, בצל ירוק או ג’ינג’ר מוגשות בצד ומעשירות את המרק הקר – בדומה לגספאצ’ו הספרדי למתכון המלא