מתכון

מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי

לפני כ-20 שנה החלו לגדל מלוחייה ביפן והיא הפכה שם לפופולרית. במטבח היפני משדכים אותה לטעמים שונים ומרתקים

מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מרתיחים בסיר ציר דאשי, סויה, מירין, סוכר ומלח. מקטינים את האש, מוסיפים גזר ועלי מלוחייה, מבשלים כ־3 דקות ומסירים מהאש.

2

מוסיפים אצות נורי ומתקנים תיבול עם מלח ו/או סוכר.

3

מבשלים את אטריות הסובה לפי הוראות היצרן. מחלקים את האטריות לקערות הגשה, מוזגים את המרק החם על האטריות ומחלקים את עלי המלוחייה בין הקערות.

4

מקשטים בפרוסות גזר, בצלים ירוקים, שומשום וקאטסובושי.