מתכון

מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי

לפני כ-20 שנה החלו לגדל מלוחייה ביפן והיא הפכה שם לפופולרית. במטבח היפני משדכים אותה לטעמים שונים ומרתקים

2,228 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
מרק יפני עם מלוחייה, אטריות סובה ודאשי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מרתיחים בסיר ציר דאשי, סויה, מירין, סוכר ומלח. מקטינים את האש, מוסיפים גזר ועלי מלוחייה, מבשלים כ־3 דקות ומסירים מהאש.

2

מוסיפים אצות נורי ומתקנים תיבול עם מלח ו/או סוכר.

3

מבשלים את אטריות הסובה לפי הוראות היצרן. מחלקים את האטריות לקערות הגשה, מוזגים את המרק החם על האטריות ומחלקים את עלי המלוחייה בין הקערות.

4

מקשטים בפרוסות גזר, בצלים ירוקים, שומשום וקאטסובושי.