מתכון

מרק ירקות וזנב שור

זנב שור הוא נתח שצובר פופולריות, כחלק מהאג'נדה של Nose to Tail. שף אסף שנער מכין ממנו מרק עשיר בטעמים עמוקים

12,611 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מרק ירקות וזנב שור של שף אסף שנער. צילום: נתנאל ישראל
מרק ירקות וזנב שור של שף אסף שנער. צילום: נתנאל ישראל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מטגנים בצלים, גזרים וסלרי עד שהם מזהיבים. מקטינים את האש, מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שהירקות משחימים. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.

2

מוסיפים לסיר תפוחי אדמה, בשרים, שום ותבלינים, וממלאים מים עד כ־2 ס"מ מעל כל המרכיבים. מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כ־½2־3 שעות עד שהבשר מתרכך. מתקנים תיבול. מגישים עם פטרוזיליה ולימון.