מתכון

מרק כרובית צלויה עם שמן נענע

מרץ 2019
2 דירוגים
מרק כרובית צלויה עם שמן נענע של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מרק כרובית צלויה עם שמן נענע של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

מכינים את המרק יום קודם ושומרים במקרר. בסמוך לארוחה מחממים אותו ונותנים עוד סיבוב עם מוט ריסוק לריענון

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

צולים כרובית: מסדרים פרחי כרובית בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית ומפזרים מלח גס.

3

צולים 40-30 דקות עד שהכרובית מזהיבה היטב ומתרככת.

4

מכינים את המרק: מחממים סיר גדול עם יתרת השמן ומטגנים כרישות, שומר, סלרי ותפוח אדמה 7 דקות להזהבה.

5

מוסיפים את הכרובית ושאר חומרי המרק למעט מיץ לימון ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים 15 דקות עד שהירקות רכים.

6

טוחנים למרקם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני. מוסיפים מיץ לימון ומלח, מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך. שומרים עד 3 ימים במקרר.

להגשה

7

יוצקים מרק חם לקערות עמוקות, מזלפים כפית שמן נענע על כל מנה ומניחים פרוסת גזר מגולגלת (ראו בתמונה).