טבעונית עם שיק

סדר פסח טבעוני

כל המנות שירעיפו עליכם מחמאות בגמר הארוחה, ולא רק מהאורחים הטבעונים
אפריל 2019

לא "בטעם של" ולא "כתחליף ל" – הסדר הטבעוני שלנו מלא השראה, צבע וטעמים מפתיעים. גם אם אין ליד שולחן החג שלכם אף נציג של הדת החדשה, כדאי לצרף כמה מהמנות הצבעוניות האלה לתפריט והן יזריקו רעננות בריאה ארוחה כולה.

צ'אנקים של דגנים, אגוזים וזרעים קראנצ'יים של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל
צ'אנקים של דגנים, אגוזים וזרעים קראנצ'יים של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל

צ'אנקים קראנצ'יים של דגנים ואגוזים

חטיף ממכר שיכול להפוך גם לארוחת בוקר טובה לצד יוגורט ופירות טריים, ובעיקר - פתרון מתוק ובריא, שיעניק לכם הפוגה מהמצה עם השוקולד בימי חול המועד למתכון המלא
סלט פירות עם פתיתי שלג שמפניה של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
סלט פירות עם פתיתי שלג שמפניה של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

סלט פירות עם פתיתי שלג שמפניה

1 דירוגים
סלט פירות חגיגי ששוחה במשרה של הדרים, ג’ינג’ר ווניל. לצידו משתכשכות קוביות של גרניטה שמפניה, שמצננת אותו ומוסיפה שיק למתכון המלא
טופו בחמאת בוטנים עם אורז אסור ובטטות צלויות במייפל וצ'ילי של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
טופו בחמאת בוטנים עם אורז אסור ובטטות צלויות במייפל וצ'ילי של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

טופו בחמאת בוטנים עם אורז אסור ובטטות צלויות

2 דירוגים
כדי להפוך את המנה לעיקרית חגיגית ומאוזנת, זהר מניחה על האורז פרוסות טופו קריספיות ספוגות ברוטב עשיר למתכון המלא
מרק כרובית צלויה עם שמן נענע של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מרק כרובית צלויה עם שמן נענע של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

מרק כרובית צלויה עם שמן נענע

2 דירוגים
מכינים את המרק יום קודם ושומרים במקרר. בסמוך לארוחה מחממים אותו ונותנים עוד סיבוב עם מוט ריסוק לריענון למתכון המלא
סלט עלים צעירים, נבטים ואגוזי קשיו מקורמלים של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט עלים צעירים, נבטים ואגוזי קשיו מקורמלים של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

סלט עלים צעירים, נבטים ואגוזי קשיו מקורמלים

3 דירוגים
אפשר לשטוף את העלים כמה שעות לפני הארוחה. את אגוזי הקשיו במייפל מכינים בסמוך להגשה - אחרת יאבדו מפריכותם למתכון המלא
ירקות שורש צלויים ברוטב מייפל ואגוזי לוז של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
ירקות שורש צלויים ברוטב מייפל ואגוזי לוז של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

עדשים ירוקות ביין לבן עם ירקות שורש

1 דירוגים
התבשיל הסמיך והירקות המתקתקים יוצרים שילוב מרקמים מרתק, אבל כל אחד מהם יעבוד גם בנפרד למתכון המלא