המתכון המקורי הגיע מהספר המצוין של יונתן רושפלד דגים ופירות ים ולאורך השנים הכנסתי בו קצת שינויים. התערובת של הקציצות תצטיין גם כטרטר. היזהרו לא לנשנש את כולה תוך כדי עבודה.
שעתיים ועד לילה קירור
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרק
לקציצות (כ- 18 יח')
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות
1
מעבדים שום, ג'ינג'ר, בצל ירוק ובזיליקום במעבד מזון לתערובת קצוצה. מוסיפים דג ורוטב סויה ומעבדים ב- 4-3 פולסים קצרים עד שהדג נקצץ לפיסות קטנות ומתאחד עם יתר החומרים.
2
יוצרים 18 קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומקררים שעתיים ועד לילה.
מכינים את המרק
3
מביאים לרתיחה מים עם מיסו בסיר בינוני. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים כ- 5 דקות עד שהמיסו נמס.
4
מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול (מוסיפים עוד מיץ ליים או מלח לפי הצורך).
מבשלים את הקציצות במרק ומגישים
5
מוסיפים את הקציצות למרק ומבשלים על להבה בינונית ללא כיסוי כ- 4 דקות עד שהקציצות נאטמות.
6
מחלקים לקערות הגשה ומטפטפים כמה טיפות שמן שומשום.