מתכון

מרק מיסו עם קציצות דגים

ספטמבר 2019
3 דירוגים
מרק מיסו עם קציצות דגים של סיון שטרנבך. צילום: דניאל לילה
מרק מיסו עם קציצות דגים של סיון שטרנבך. צילום: דניאל לילה

אם מכינים את תערובת הקציצות יום קודם, זוכים בקציצות רכות בהרבה. אין צורך בטיגון - מבשלים אותן ישר במרק

המתכון המקורי הגיע מהספר המצוין של יונתן רושפלד דגים ופירות ים ולאורך השנים הכנסתי בו קצת שינויים. התערובת של הקציצות תצטיין גם כטרטר. היזהרו לא לנשנש את כולה תוך כדי עבודה.

שעתיים ועד לילה קירור

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרק

לקציצות (כ- 18 יח')

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מעבדים שום, ג'ינג'ר, בצל ירוק ובזיליקום במעבד מזון לתערובת קצוצה. מוסיפים דג ורוטב סויה ומעבדים ב- 4-3 פולסים קצרים עד שהדג נקצץ לפיסות קטנות ומתאחד עם יתר החומרים.

2

יוצרים 18 קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומקררים שעתיים ועד לילה.

מכינים את המרק

3

מביאים לרתיחה מים עם מיסו בסיר בינוני. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים כ- 5 דקות עד שהמיסו נמס.

4

מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול (מוסיפים עוד מיץ ליים או מלח לפי הצורך).

מבשלים את הקציצות במרק ומגישים

5

מוסיפים את הקציצות למרק ומבשלים על להבה בינונית ללא כיסוי כ- 4 דקות עד שהקציצות נאטמות.

6

מחלקים לקערות הגשה ומטפטפים כמה טיפות שמן שומשום.