מתכון

מרק מלפפונים ויוגורט

מאי 2019
4 דירוגים
מרק מלפפונים ויוגורט של שפית איילת לטוביץ'. צילום: דניאל לילה
מרק מלפפונים ויוגורט של שפית איילת לטוביץ'. צילום: דניאל לילה

הגרסה שלי למרק טרטור כוללת גם חציל קלוי שמוסיף עוקצנות, טפנאד שמעניק עומק וקרוטוני גבינה בולגרית לפריכות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרק:

לקרוטונים:

לטפנאד:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המרק:

1

טוחנים את כל חומרי המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2

מחממים תנור ל -180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הקרוטונים:

3

מערבבים קוביות לחם ושמן זית בקערה, מפלפלים ומפזרים בתבנית.

4

אופים 12-10 דקות עד להזהבה קלה. מפזרים גבינות, מחזירים לתנור ואופים כ-3 דקות נוספות רק עד שהגבינות מותכות קלות. מצננים.

מכינים את הטפנאד ומגישים:

5

טוחנים את כל חומרי הטפנאד במעבד מזון למחית אחידה. אפשר לשמור בצנצנת אטומה במקרר עד שבועיים.

6

טועמים את המרק הקר ומתקנים תיבול. יוצקים לקערות, מניחים כפית טפנאד ומפזרים קרוטונים ובצל סגול קצוץ. מגישים מייד.