מתכון

מרק סלק צהוב עם ציר דגים, פלפל סצ'ואן וסנט מור

ספטמבר 2019
1 דירוגים
מרק סלק צהוב עם ציר דגים, פלפל סצ'ואן וגבינת סנט מור של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק צהוב עם ציר דגים, פלפל סצ'ואן וגבינת סנט מור של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק על בסיס ציר דגים והמון תבלינים: זעפרן, פלפל סצ'ואן וזרעי סלרי, שמוסיפים טעם מרוכז של סלרי בלי להשתלט

סלק צהוב! כן, יש דבר כזה. אפשר למצוא אותו בשוקי איכרים וגם בשוק הכרמל (למשל ב"כרמלה"). הוא קטן יותר מהסלק הרגיל, מתוק יותר וגם יש בו יותר מיץ – מה שהופך אותו מושלם לשילוב במרק.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 200 מעלות ועוטפים סלקים ב- 2 שכבות של רדיד אלומיניום.

2

אופים את הסלקים כ- 40 דקות עד שהם מתרככים לגמרי (דוקרים עם סכין). קולפים וחותכים לקוביות.

3

מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל 3 דקות על להבה בינונית- גבוהה עד לשקיפות. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים עוד 3 דקות על להבה בינונית (בלי שהבצל יזהיב).

4

מוסיפים את הסלקים וציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 30 דקות עד שהמרק מוכן.

5

טוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני ומסננים.

להגשה

6

יוצקים את המרק לקעריות הגשה. מניחים בכל קערית פרוסה של גבינת סנט מור ומפזרים מעט בצל ירוק ופלפל סצ'ואן גרוס.