מתכון

מרק עוף צח עם קניידלך

דצמבר 2015
1 דירוגים
מרק עוף צח עם קניידלעך ב-3 צבעים. צילום: איילון פז
מרק עוף צח עם קניידלעך ב-3 צבעים. צילום: איילון פז

מרק עוף מסורתי עם טעם מפנק של בית, שתמיד מככב בארוחת ליל הסדר. אפקט השדרוג מושג על ידי הקניידלך שתפסו צבע

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקניידלך:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המרק:

1

מביאים לרתיחה חלקי עוף בסיר עם מים עד 3/4 מנפחו. מבשלים למשך 15 דקות על סף רתיחה. מקפים את הקצף שנוצר. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 30 דקות נוספות. מסננים את המרק לקבלת מרק צח.

מכינים את הקניידלעך:

2

מערבבים קמח ומלח בקערה.

3

מערבבים שמן ומים ויוצקים על הקמח. מערבבים היטב ומוסיפים ביצים. מערבבים, טועמים ומתבלים בפלפל. מקררים למשך חצי שעה.

4

מחממים סיר עם מי מלח ואבקת מרק עוף. מכינים קערה קטנה עם מים ו-2 כפות שמן. מרטיבים בה את הידיים ויוצרים כדורים קטנים מן התערובת. מבשלים את הקניידלעך במחזורים על אש בינונית כ-4 דקות בכל פעם. מוציאים בכף מחוררת ושומרים בקערה משומנת למניעת הידבקות.

הגשה:

5

מסדרים 3 קניידלעך ב-3 צבעים ויוצקים את המרק.

קניידלעך בצבעים
לקניידלעך אדומים: מוסיפים כף רסק עגבניות או פפריקה לשליש מכמות המתכון.
לקניידלעך ירוקים: מוסיפים כף פסטו או 80 גרם עשבי תיבול קצוצים לשליש מכמות המתכון.

 

גיוון: את הפטרוזיליה אפשר להחליף בכוסברה (למי שאוהב).