מתכון

מרק פריקי ועראק

ינואר 2020
2 דירוגים
מרק פריקי ועראק של זוזו חנא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מרק פריקי ועראק של זוזו חנא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

אצלנו בבית תמיד הגישו מרק פריקי בחורף. אני משדרג אותו עם עראק, שטעמיו משתלבים נפלא עם טעמה המעושן של החיטה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר ומזהיבים בצל 7 דקות. מוסיפים שום ומטגנים דקה. מוסיפים פריקי ומטגנים 2 דקות עד שעולה ניחוח עשן.

2

יוצקים עראק ומטגנים 5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.

3

יוצקים מים, ציר ותבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות ללא כיסוי עד שהפריקי רכה והמרק מוכן.

4

מגישים בקערות מרק עם כף עראק ומעט פטרוזיליה קצוצה.