הקישוא קל לעיכול (ולכן מומלץ לאכילה גם במצבים של עיכול חלש), דל קלוריות, עשיר בסיבים תזונתיים ובוויטמינים ומינרלים שונים. הייחוד של הקישוא, כמו שאר חברי משפחת הדלועים, הוא חומר בשם קורקוביטאקין (Cucurbitacins) – שנמצא כמפעיל מנגנונים אנטי דלקתיים ואנטי סרטניים מגוונים.
השילוב של קישואים עם שום, כורכום ושמיר יוצר סינרגיה בין רכיבים צמחיים שמשלימים אחד את השני, ושמן הזית מאפשר ספיגה טובה יותר של כל הוויטמינים.
המרק קל להכנה, אך מחייב בלנדר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שמים בסיר 1 כוס מים, קישואים פרוסים, שן שום, בצל קצוץ ואת התבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה עוד כ-5 דקות. הקפידו על בישול קצר. הירקות צריכים להישאר פריכים מעט.
2
מוסיפים את השמיר לסיר, ומכבים את האש.
3
מעבירים את תכולת הסיר (הירקות והנוזלים) לקערה ומחכים כ-10 דקות, עד שהתערובת מצטננת מעט.
4
שמים במיכל הבלנדר 1 כוס מים קרים + 3 כפות שמן זית + 2 כפות יוגורט ומוסיפים את תכולת הסיר (הירקות המבושלים והנוזלים). מערבלים בבלנדר עד שנוצר מרק קרמי.
5
מעבירים לכלי קיבול, ומצננים במקרר לפחות 5 שעות.
6
מוזגים לכוסיות הגשה ומגישים.
המתכון מתוך ספרה של שרון בר-גיל, "תשעים אחוז בריא".
>> לרכישת הספר
