מתכון

מרק שומר ויין לבן

3 דירוגים
מרק שומר ויין לבן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר
מרק שומר ויין לבן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר

מרק צרפתי קלאסי עם טעמים מודגשים של שומר

אחרי שמוציאים את השמיר אפשר לטחון את המרק למרקם קרמי, אבל אני אוהבת אותו ככה – א-לה מינסטרונה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרוטונים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המרק

1

מחממים סיר עם חמאה ושמן זית ומאדים את הירקות והשום 12 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד לריכוך אך בלי שישחימו.

2

מוסיפים קמח ומערבבים דקה ליצירת רביכה. יוצקים יין ומערבבים 3-2 דקות עד שהקמח נמס ואין גושים והאלכוהול מתאדה.

3

מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 40 דקות.

מכינים קרוטונים

4

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

מורחים פיסות חלה בחמאה ומניחים בתבנית. מתבלים בשום ואורגנו וקולים 10 דקות.

בהגשה

6

יוצקים את המרק לקערות ומפזרים קרוטונים. אפשר להוסיף גם שמיר טרי קצוץ.