מתכון

מרק תפוח אדמה מרוקאי

2 דירוגים
מרק תפוחי אדמה של מסעדת אווה סאפי. צילום: דרור חדד
מרק תפוחי אדמה של מסעדת אווה סאפי. צילום: דרור חדד

מי אמר שבישול מרוקאי בהכרח מסובך או ארוך? שפית סוליקה ממסעדת אווה סאפי מלמדת להכין מרק תפוחי אדמה מ־6 מצרכים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר גדול, ומטגנים בצל עד שהוא הופך שקוף. במקביל, מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים בשפע מים עד לריכוך. מסננים, אך לא זורקים את המים.

2

טוחנים את תפוחי האדמה בבלנדר עד לקבלת מחית חלקה. מעבירים לסיר עם הבצל המטוגן יחד עם מי הבישול של תפוחי האדמה מוסיפים מלח, פלפל שחור וכוסברה קצוצה, מערבבים קלות ומביאים לרתיחה.

3

אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים מלח ופלפל שחור אם צריך.