מתכון

מרק תרד, חובזה, שורש סלרי ואגסים

ינואר 2021
מרק תרד, חובזה, שורש סלרי ואגסים של איילת לטוביץ'. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
מרק תרד, חובזה, שורש סלרי ואגסים של איילת לטוביץ'. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

כאן יצרתי גרסה קלילה של מרק חורפי והשתמשתי בירקות ובפירות קצת כמו בתבלינים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל מעל להבה בינונית 3־ 4 דקות לשקיפות. מוסיפים שורש סלרי, קישואים ואגסים, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מכסים ומייזעים 3 דקות. מוסיפים שום וחוביזה, מכסים ומייזעים 3 דקות נוספות. יוצקים לסיר חלב אורז ומביאים באטיות לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

2

מוסיפים לסיר תרד תורכי, טועמים ומתקנים תיבול. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף מים. טוחנים למרק חלק בעזרת בלנדר מוט.

3

מערבבים את כל מרכיבי העיטור, יוצקים את המרק לקעריות, מקשטים בעיטור ומגישים.