מתכון

משה בתיבה במילוי בטטה

דצמבר 2015
1 דירוגים
משה בתיבה במילוי בטטה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
משה בתיבה במילוי בטטה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

במקום הנקניקיות השגרתיות, הבצק עוטף כאן בטטה אפויה ורכה

להיט הילדים הישראלי האולטימטיבי בגרסה בריאה יותר.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבטטה המקורמלת:

לציפוי וקישוט:

לבטטה המקורמלת:

לציפוי וקישוט:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבטטות:

1

חותכים את הבטטות למקלות באורך 9 ס"מ ועובי 2 ס"מ.

2

ממיסים חמאה במחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות. מוסיפים סוכר ודבש ומערבבים. מניחים את הבטטות במחבת ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד הזהבה (הבטטות מתרככות רק חלקית. האפייה בתנור תרכך אותן לגמרי). ממליחים, מפלפלים ומצננים היטב.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

מעצבים ואופים:

4

פורשים את הבצק על משטח עבודה וחותכים לרוחב ל-30 רצועות ברוחב ½1 ס"מ כל אחת. מלפפים רצועת בצק אחת סביב כל מקל בטטה (למעין מומיה) ומניחים בתבנית. מורחים בביצה טרופה עם מים. מחוררים עם קצה של סכין שני חורים קטנים לעיניים ומניחים בהם אפונה.

5

אופים בתנור החם 25-20 דקות עד הזהבה.