מתכון

מתכון פוקצ'ה שתמיד עובד

אוקטובר 2015
69 דירוגים
מתכון לפוקצ'ה שתמיד עובד. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
מתכון לפוקצ'ה שתמיד עובד. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

אורלי פלאי ברונשטיין משתפת במתכון בסיסי לפוקצ'ה וגם חולקת טיפים וכללים להתפחה נכונה שתמיד תצליח לכם

הבצק הזה אף פעם לא מאכזב והוא נהדר להכנת פוקאצ'ה עבה וגם דקה ואפילו פיצה. אפשר להכפיל את הכמויות במתכון במידת הצורך. בקיץ מכסים בענבים ובגורגונזולה, בחורף מקשטים בפרחי כרובית או ברצועות מנגולד, וכל השנה משחקים עם העובי ועם הצורות של הבצק. כך תאפו פוקצ'ה כמו באיטליה.

כללי ברזל לאפיית פוקצ'ה מושלמת ו- 5 טופינגז שווים

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעיצוב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים קמח, שמרים ומים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-2 דקות. מוסיפים את יתר החומרים ולשים 10 דקות לקבלת בצק רך ודביק.

2

מכסים את הקערה בניילון נצמד ועליו מגבת ומתפיחים כשעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח.

3

מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומעצבים בעזרת שמן זית לגודל הרצוי — פוקצ'ה גדולה ועבה לכיסוי כל התבנית או 3 פוקצ'ות אובאליות דקות.

4

יוצרים גומות בבצק בעזרת אצבעות משומנות, ואם רוצים מסדרים את הטופינג (ראו הצעות בלינק בהקדמה). מתפיחים 20-10 דקות.

5

בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות לפוקצ'ה דקה או 180 מעלות לפוקאצ'ה עבה.

6

אופים 15-12 דקות, תלוי בעובי, עד הזהבה. בפוקאצ'ה עבה חשוב לבדוק שגם התחתית זהובה ופריכה.