בילדותי אימא שלי הייתה מכינה הרבה מרקי דגים עם שומר. כשגדלתי, הבנתי שדגים ואניס הם שידוך טבעי נפלא.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
ממליחים את הדגים משני הצדדים ומניחים בצד.
2
מחממים תנור ל־250 מעלות.
מכינים את הנזיד
3
מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים שומר כ־5 דקות, תוך כדי ערבוב, להזהבה קלה. מוסיפים שום וקליפת תפוז וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. מוסיפים עגבניות, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומטגנים עוד 2־3 דקות. מוסיפים פסטיס או ערק, מערבבים ומאדים עוד דקה. מוסיפים את הדגים ומבשלים 2־3 דקות לספיגת טעמים. הופכים את הדגים לצדם השני וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מוסיפים לסיר ציר או מים ומבשלים כ־10 דקות נוספות, עד שהמרק מתחיל להסמיך.
4
מעבירים את הסיר לתנור וצולים כ־10 דקות להזהבה.
5
מגישים את הנזיד מיד עם לחם טרי או באגט.